Så blir din träning hållbar

Ett nytt år innebär för många nya mål och en tanke om att införa mer hälsosamma vanor som att träna mer. Ofta är det militanta befallningar som människor ger sig själva. Du kanske har gett dig själv löftet om att börja träna och hålla i det mer än några veckor men aldrig riktigt lyckats. Det finns några bra knep för att få till en hållbar träning. Fundera över vad du vill ha för resultat av träningen och sätt ett mål som du fokuserar på. När du sätter dina mål är det viktigt att du har förutsättningarna att uppnå dem. Det ska inte vara ett helt orimligt mål. Att ha som mål att få en snyggare kropp är det många som har men att målet går inte att uppnå med enbart träning. Om du exempelvis vill förändra något på kroppen som att få större och finare bröst är det något som inte kan lösas med träning. Om det är ditt mål med din kropp ska du gå in på https://motiva.health/se/ och läsa mer om bröstomptimering. Det är viktigt att använda rätt verktyg för målet du har. När du har dina fina nya bröst kan du fokusera på ett träningsmål.

Ha tålamod och disciplin

För att nå ett mål eller lyckas få in en ny vana i livet handlar det mycket om att ta små steg i rätt riktning. Om du vill komma igång och träna ska du börja försiktigt och vara snäll mot dig själv i början. Du behöver inte ändra allt på en natt och börja träna fem dagar i veckan. Ta en sak i taget och ha en stor dos tålamod. Det tar ungefär två månader att etablera en ny vana i livet. Det kan såklart variera beroende på person. Om du börjar vid nyår tar det ungefär till början av mars för att lära dig den nya vanan. Att ha disciplin och hitta olika sätt att motivera dig är bra.

Var snäll med dig själv

Det första du ska göra är att fundera över vad du ska börja med. Det är kanske lagom att börja med 1-2 träningspass i veckan eller att först vardagsmotionera mera. Undanröj alla hinder som finns i vardagen för att lättare kunna få in träningen. Lägg fram träningskläderna om du ska träna på morgonen, packa träningsväskan kvällen innan om du ska träna på lunchen och planera in veckans träning redan på söndag kväll. Bakslag är en del av resan och det kommer att komma perioder då det känns tufft. Då gäller det att du är snäll mot dig själv. Bakslag gör inte att du misslyckats, ta lärdom av snedsteget och se hur du kan göra det enklare för dig de kommande dagarna. Tänk istället att varje gång du lyckas träna har du kommit ett steg närmare att träningen ska bli en vana.

clock