Hemmaodlad näring efter träningen

Många som tränar försöker maxa kroppen med hjälp av till exempel proteintillskott, träningsdrycker och annat som sägs hjälpa dig när du tränar. Det finns dock mycket du kan odla hemma som är sprängfyllt med näring och som är minst lika bra komplement till den fysiska träningen. Det är olika sätt att ta hand om din kropp på, och det bästa är att alltid hålla det naturligt.

Populärt med nyttig hemmaodling

Det blir lättare och lättare att odla hemma, även för dig som inte är van vid det eller anser dig ha så kallade ”gröna fingrar”. Med hjälp av odlingsstationer eller till och med endast en enkel men effektiv växtlampa kan du lätt få mängder med sallader och andra grönsaker att trivas och frodas hemma i ditt eget kök. Söker du just näring är groddar ett hett tips – de må vara små men de är sprängfyllda med nyttigheter, och perfekt för dig som just kommit hem efter träningen och vill fylla på med en matig sallad och fullkornsknäckebröd med hälsosamt pålägg. Odlingsstationer och växtlampor finns i olika storlekar och är du osäker är det bara att kontakta experterna på olika hemsidor eller i växtaffärerna så hjälper de dig mer än gärna att hitta rätt.

Boosta kroppen efter träningen

Det bästa med att odla hemma är att du slipper all form av pesticider och annan kemisk besprutning – du vet precis vad det är du äter och du vet att det gör din kropp och ditt sinne gott. Hemmaodlat går verkligen hand i hand med att träna, då båda delarna handlar om att värna om och ta hand om sin kropp. Så har du inte provat det ännu, är vårt tips att läsa på lite kring hemmaodling och ge det en chans. Din kropp kommer tacka dig och du kommer med stor sannolikhet att upptäcka många nya smaker på detta ditt nya äventyr. Förmodligen kommer din träning också att gå ännu bättre.

clock