Tips för att hålla motivationen uppe

tips-to-stay-motivatedAtt ständigt vara motiverad och hålla motivationen på topp är någonting som de allra flesta finner väldigt svårt. Ibland händer det saker i livet som gör att man tappar motivationen lite och ibland så är man bara inte lika sugen på att träna eller se till att äta rätt alla dagar. Självklart så vill man ju nå sina långsiktiga mål som man har satt upp och som var anledningen till varför man började träna från första början. Därför kommer här några tips på vad man kan göra för att hålla sin motivation uppe så att man kan nå dessa mål.

Först och främst så kommer här ett tips som kan låta löjligt men som faktiskt gör hur mycket som helst för motivationen; unna dig nya, snygga träningskläder! Se till att köpa några som just du känner dig bekväm och fin i. Detta kommer nämligen att stärka ditt självförtroende när du är på gymmet eller där du nu tränar och du kommer att längta till nästa gång du skall träna så att du kan få visa upp dina fina träningskläder.

Ta bilder varje måndag morgon, varje vecka. Jämför sedan dessa bilder med varandra och du kommer få se att det faktiskt händer mycket på bara några veckor. När du väl ser resultat så kommer du att få mycket motivation till att se ännu mer resultat.

Skriv en lista med alla fördelarna som kommer av att träna. Exempelvis känslan du får efter eller att få din drömkropp eller bara att du kommer må så mycket bättre utav det. Denna lista sätter du sedan upp där du ser den ofta så att du bli påmind om allt detta.

Om ditt mål är att gå ner mycket i vikt så investera i ett fint plagg som du verkligen vill kunna ha på dig när du har gått ner i vikt. Ha detta plagg hängandes i ditt rum och låt det motivera dig att du en dag kommer kunna ha på dig det om du fortsätter kämpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clock