Må bra av din träning

Det är viktigt att man mår bra av sin träning och inte skapar en onödig stress i kroppen. Det kan vara svårt att hitta rätt balans mellan träning och vila. Här kommer några tips på hur man kan gå till väga.

Efter träningspasset

Efter ett träningspass bör man ha mer energi än när man började träna. Visserligen är det vanligt att man blir fysiskt trött av ett träningspass, men det ska vara på ett bra sätt. Efter ett mellanmål bör man känna sig energisk och pigg. Annars är risken att man tränar på fel sätt. Det gäller också att belöna sig efter träningen, gärna med ett hälsosamt snack. Att använda nya träningskläder och olika produkter för huden och håret kan också hjälpa till att höja välbefinnandet då man tränar. En härlig parfym efter träningspassen skapar rätt känsla och lyx som man förtjänar. Ett tips är att använda Ralph Lauren parfym som har rätt sportig känsla för både män och kvinnor. Det gäller att unna sig något extra då man lägger ned så mycket tid på sitt välbefinnande. På samma sätt ska man heller inte ha för orealistiska mål, utan istället sätt ribban på en lagom nivå. Att nå olika träningsmål kan ta längre tid än vad man först kanske inser. Genom att sätta upp delmål och fira när man når dessa, håller man motivationen uppe.

Träna med rätt intensitet

Att träna för hårt, eller för mycket, är förmodligen till och med värre än att träna för lite. Detta skapar onödig stress i kroppen och gör att resultaten uteblir. Ofta tränar man då ännu mer och en ond spiral börjar. Ofta slutar man inte förrän man blir skadad. Tränar man intensivt, exempelvis tuffa intervallpass eller tung styrketräning, räcker det med 45 minuter av träning. Givetvis finns variationer beroende på exakt hur man tränar. Har man långa pauser mellan intervallerna eller seten då man lyfter tungt, kan tiden givetvis vara längre. Men den som ofta känner sig trött efter ett träningspass och saknar resultat av träningen, bör ta detta i beaktande. Ett enkelt sätt är att alltid träna maximalt 45 minuter, och då köra så hårt man kan denna tid. När det kommer till antalet träningsdagar, bör man ha minst en vilodag varje vecka då man inte tränar. Förmodligen räcker två till tre träningsdagar för de flesta för att göra framsteg.

clock