Träna hemma när gymmet är stängt

Då vi fortfarande har en pandemi här i världen är det många som drar sig från att gå till ett gym tillsammans med många andra främmande människor. Under perioder har gymmen dessutom varit stängda för att minska smittspridningen. Det gör att det kanske blir lite lättare att man bara hamnar i soffan och en konsekvens av det blir att man rör sig för lite. Det finns dock enkla metoder att använda för att träna hemma och således göra träningen smittsäker. Några exempel på träning i hemmet får du nedan.

Motionscykel

Spontant kanske man tänker att en motionscykel tar upp alldeles för stor plats men så behöver det inte vara. Nu för tiden finns det smidiga hopfällbara cyklar som enkelt kan stoppas undan i en garderob efter användning. Så sätt dig på cykeln samtidigt som du tittar på din favoritserie eller en fotbollsmatch. Ett ytterligare alternativ är att titta på en cykelfilm på Youtube så känns det faktiskt nästan som om även du cyklar i samma miljöer. Det sköna med att träna hemma är dessutom att man kan nyttja sin egen dusch. Känner du att det är dags att uppgradera din dusch så har Rörfokus en duschkabin i storleken 70×90 till riktigt bra priser och av bästa kvalitet.

Styrketräning

Det krävs inte mycket för att styrketräna i hemmet. Visst, det kanske inte riktigt blir samma valmöjligheter som på gymmet men det funkar. Du behöver ofta bara din kropp så kan du göra situps, armböjningar och diverse benövningar. Har du några hantlar kan du använda dem, annars kan du fylla PET-flaskor med vatten och använda dem som en form av lättare hantlar.

Gåband eller löpband

På vintern kan det lätt bli ett projekt att ta sig ut och springa eller gå och den kalla luften är inte heller så skön att andas in. Skaffa i stället ett gåband eller löpband så kan du precis som med motionscykeln promenera eller springa till dina favoritprogram. Även dessa träningsredskap finns i modeller som kan vikas ihop och placeras exempelvis under sängen eller kanske till och med soffan.

Så ge inte upp din träning bara för att gymmet är stängt. Att röra på sig är viktigt och därför bör du fortsätta med det.

clock