Välta traktordäck en ny fluga inom Crossfit

Crossfit är en en kombination av styrke-och konditionsträning och har blivit otroligt populär runt om i världen. Inom Crossfit fokuserar man på att förbättra sina fysiska prestationer mer än att bygga muskler. Exempel på övningar som man utför inom sporten är pullups, dips, knäböj, armhävningar och bänkpress. Nuförtiden kan man även tävla inom sporten eftersom Crossfit Games går av stapeln varje år i USA för de som är kvalificerade. Det finns flera sorters redskap som lämpar sig för träning inom crossfit såsom kettlebells, dipsracks och så vidare men nu använder man också däck som hjälp vid träning.

Ny träningsform inom Crossfit

Man använder många olika sorters redskap för att få den effekt man är ute efter i Crossfit såsom skivstång och kettlebells men nu har man även börjat att fokusera på traktordäck. Ett traktordäck kan väga upp till 300 kilo och är ett väldigt tungt träningsredskap. På däcket kan du utföra många olika sorters övningar. Du kan utföra triceps dips, benpress och push-up upside down som utförs av de mest starkaste av Crossfit-utövare med hjälp av däcket. Till slut kan du välta däcket för att utöva flips som tränar hela kroppen och detta är en ny fluga inom Crossfit. Däckia sponsrar med däck så att man kan använda dem vid tävlingar.

Träningsformer inom Crossfit

Att hålla på med Crossfit är något som många gör i världen eftersom de har sett att det är en träning för hela kroppen. Crossfit gör att kroppen blir starkare och målet är att förbättra sina fysiska prestationer. Man kan använda olika sorters träningsredskap inom sporten och en av de nyaste träningsformerna är att använda ett traktordäck. Det kan man använda för att utöva så kallade flips där man flyttar däcket genom att lyfta och välta det. Dessutom kan man utföra många olika sorters övningar med hjälp av däcket eftersom det är tungt och ligger stabilt på golvet eller om man har det utomhus.

clock