Vad förbränner du på att renovera?

Träning i all ära, det är bra för både kropp och själ. Det enda problemet är egentligen att det tar tid och därför kan vara svårt att passa in i veckorutinen. Ett bra sätt att få träning utan att träna är att ta sig för olika typer av vardagsaktiviteter, exempelvis städning. Du så att säga kombinerar “nytta med nöje”.

En annan aktivitet du kan ägna dig åt är till exempel att renovera ditt hem. Beroende på vilken del av arbetet du befinner dig i kan du räkna med att du förbränner åtminstone mellan 100-200 kalorier i halvtimmen på intensivt renoveringsarbete. Att renovera en toalett är väl ett av de tyngre momenten i ett renoveringsarbete. Det vet alla som någon gång kånkat på en högkvalitativ toalett från gustavsberg. Om du målar om bränner du någonstans runt 240 kalorier i timmen.

Att söka upp olika typer av vardagsaktiviteter som innebär att du rör dig fysiskt är ett av de bästa sätten att gå ner i vikt, om det är vad du vill. Enligt iForm är det genom att optimera dina vardagsaktiviteter som du har det mesta att vinna i form av viktnedgång. Ta städning som exempel. Enligt MåBra tappar du dryga 100 kalorier på att städa i bara ca 25 minuter.

Så, det kanske är dags att du tar dig an nästa hemmaprojekt. Både för din hälsas skull och för trivselfaktorn. Att slå två flugor i en smäll är aldrig fel.

clock