Många olika träningsformer

many-different-types-of-trainingVad som också är så bra med att träna är att alla kan göra det, oavsett vem man är eller hur gammal man är. Det finns verkligen minst en träningsform för alla oavsett förmåga eller vad man tycker om för något.

Det är många som brukar prova sig fram och testa många olika träningsformer innan de hittar den som är perfekt för just dem och håller sig till den, medan vissa andra tycker om de flesta träningsformerna och håller på med många olika samtidigt.

När man skall välja träningsform att testa på så kan det vara viktigt att tänka på vad man tror att man själv skulle tycka om och hur man fungerar. Här kan det då vara bra att väga över frågor så som “Gillar jag att träna i grupp eller själv?”, “När får jag ut som allra mest av träningen, är det när någon säger åt mig vad jag ska göra eller är det när jag är mina egna chef?”, “Vad för typ av träning gillar jag – kampsport, bollsport, gruppträning, dans, gym eller annat?”, “Vad har jag för mål med min träning?”.

Vad som är så bra med många olika gymkedjor är att de erbjuder både ett gym där man får utforma sin träning själv och en uppsjö av olika gruppträningar. Dessa gruppträningar är helt olika varandra och det finns allt ifrån kampsportsinspirerade till afrikanska danser, till yoga och styrketräning i grupp. Det kan alltså vara en väldigt bra idé att testa på dessa olika gruppträningar för att se vad för typ av träning du gillar bäst om du inte har någon aning om vad du skulle tycka om. Kanske är det så att du skulle falla för en träningsform som du aldrig hade kunnat dig innan du provade den? Man vet aldrig riktigt säkert vad man tycker om för än man har provat det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clock