Att tänka på med kosten

notes-on-the-dietVad många inte tänker på är att den mat du får i dig är precis lika viktig som träningen. Många tror att det är själva träningen som är det svåra men faktum är det att det faktiskt är kosten som är det allra tuffaste här. När man väl tränar så är det viktigt att man äter rätt mängd och rätt sorts mat så att kroppen får i sig det den behöver, annars kan det nämligen bli så att man enbart bryter ned sina muskler. Kroppen kommer att vara i större behov av mat som innehåller kolhydrater, protein och olika sorters näringsämnen.

När det kommer till protein så är det inte många som har missat hur viktigt det är att få i sig. Det är nämligen så att protein är kroppens byggstenar och det är det som kroppens muskler består av. Det behövs för att kunna växa sig större eller kunna behålla den storleken musklerna är. Om man inte får i sig detta så kommer musklerna att brytas ned i stället för att byggas upp eller stanna i den storlek de är och detta är verkligen inte bra. Därför är det viktigt att se till att man äter mycket proteinrik mat så som lax, tonfisk, kött, linser eller annat.

Vidare är det även viktigt att tänka på vad det är för mat man egentligen äter. Halvfabrikat, till exempel kan innehålla många konstiga ämnen, stora mängder socker och även transfetter. Dessa transfetter är inte bra för kroppen utan man skall i stället försöka få i sig andra fetter. Det kan exempelvis vara fett som finns naturligt i varor så som avokado, nötter och liknande. Helst av allt skall man försöka laga sin egen mat i så lång utsträckning som möjligt då man vet exakt vad som är i det och man därmed lättare ser till att man får i sig det man behöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clock